Liveblog Stage 4: Benelux Lure Contest in Gent

Gepubliceerd op 1 september 2023 om 18:07

Welkom bij onze liveblog van de vierde ronde van de Benelux Lure Contest in Gent! We brengen je vandaag regelmatige updates van deze spannende roofviscompetitie. Blijf deze pagina verversen om op de hoogte te blijven van de laatste actie, de grootste vangsten en de meest memorabele momenten.

Live scorebord: KLIK HIER!
Finale scorebord: KLIK HIER!


UPDATES TIJDENS DE WEDSTRIJD

Na drie zinderende wedstrijden waarin Jeroen Debouver zijn toppositie in het eindklassement stevig wist te verdedigen, nadert nu de grote finale in Gent. En alsof dat nog niet spannend genoeg is, maakt Team Roofmeister hun debuut! Gaan zij voor een stunt in het dagklassement? Deze finale belooft een clash te worden die je niet wilt missen! Maar er is meer op het spel: wie gaat er met de felbegeerde Big Fish Trophies en de algemene trofee naar huis? Mis geen moment en blijf ons volgen voor een dag vol visavontuur en onvergetelijke momenten!

10u00: We zijn helemaal klaar voor de finale van de Benelux Lure Contest.

10u20: En we zijn los! De eerste vangst van de dag is een feit: Kenny Vandewalle trapt af met een indrukwekkende snoekbaars van 54 cm! Zet hij de toon voor de rest van de dag? Blijf ons volgen om erachter te komen!

10u40: Slechts 40 minuten bezig en Bart Rooms heeft al een volle kaart voor snoekbaars! Wat wordt zijn volgende strategische zet? Gaat hij nu voor de snoek of de baars?

11u00: David Demerie vangt een baars van 31 cm en vult daarmee zijn kaart voor baars in het eindklassement! Hij klimt voorlopig naar de 3e plaats. Nog één snoekbaars en hij heeft een full card in het eindklassement. Gaat hij het halen? Blijf ons volgen!

11u10: Bart Rooms lijkt zijn vizier op de baarzen te hebben gericht!  Met een eerste vangst van 31 cm zet hij zijn baarscampagne in gang.

11u30: Bart Rooms maakt zijn intenties duidelijk: hij gaat vol voor de baars! Met een razendsnelle full card voor baars is de vraag nu: wat is zijn volgende zet? Gaat hij zijn baarzen of snoekbaarzen upgraden, of zet hij alles op de snoek?  De spanning stijgt!

11u40: En daar is de eerste snoek van de dag! Thibuat Landuyt zet de toon met een prachtige snoek van 50 cm. Wie volgt?

11u50: Xenia in actie! Ze meldt haar eerste snoekbaars van de dag. Ga zo door, Xenia!

12u15: Seppe Steyaert maakt zijn entree op het scorebord met een snoekbaars, en dat midden in Gent! Dat trekt natuurlijk supporters aan. 

12u30: Bart Rooms is op dreef! Hij is begonnen met het upgraden van zijn snoekbaarzen en nadert nu het record voor het hoogste puntenaantal in een individuele wedstrijd deze editie. Houdt hij dit vol en verbreekt hij het record? Blijf ons volgen om het te ontdekken!

12u50: Tom vangt zijn eerste snoekbaars! Hoewel deze ondermaats is en niet meetelt voor de ranking, levert het wel een leuke foto op!

13u15: Thibaut Landuyt slaat opnieuw toe! Met een indrukwekkende snoek van 80 cm heeft hij nu een 'full card' voor snoek in het eindklassement. De grote vraag is: gaat hij nu achter de snoekbaars en baars aan om echt door te breken in het eindklassement? Spannende tijden! Blijf ons volgen om te zien wat zijn volgende zet is!

13u30: De voorlopig top 10 van het dagklassement. Gaat Bart Room het puntenrecord van 438 punten verbreken?

Ranking Naam Sponsor Snoek (x1) Snoekbaars (x1.4) Baars (x2) Aantal Punten
1 Bart Rooms 61 | 58 | 53 32 | 31 | 30 427
2 Patrick Ronsse Hengelsport Bever 61 | 49 154
3 Xenia Claes 51 | 50 141
4 Thibaut Landuyt 80 | 50 130
5 Gilles Koolen Westin 25 | 23 96
6 Ben Sharp 57 80
7 Kenny Vandewalle De Goeie Vangst 54 76
8 Pripon Liviu 54 76
9 Michiel Vandevelde 52 73
10 David Demerie 33 66

13u40: Daar is Kenny met voorlopig de grootste snoek van de dag, 95cm! Met deze snoek schiet hij omhoog naar een mooie 2e plaats in het dagklassement.

13u45: Slechts één worp later en Kenny Vandewalle heeft alweer en vis! Deze keer een snoekbaars van 58cm. Sterk bezig!

14u00: Dawid Sarosiek zet zichzelf op het scorebord met een baars van 34cm.

14u30: Seppe Steyaert laat opnieuw van zich horen, dit keer met een mooie snoek van 54 cm! Het lijkt erop dat hij zijn pijlen heeft gericht op de snoek. Zal deze strategie hem een topplaats in het klassement opleveren?

15u00: En daar is Pascal Peirsman, die zijn eerste vis op de ranglijst zet met een baars van 30 cm!

15u40: De laatste uurtjes zijn aangebroken en de vangsten lijken wat af te nemen... Maar niet voor Ben Sharp! Hij haalt nog even een snoekbaars van 56 cm boven water.  Gaat dit het tij nog keren in de finale uren van de wedstrijd?

16u20: Wow, Stijn Lens maakt zijn entree met een knaller! Zijn eerste vangst van de dag is meteen de grootste baars tot nu toe: een indrukwekkende 41 cm!

16u25: En hij doet het weer! Slechts één worp later en Stijn Lens haalt opnieuw een knaller van een baars binnen, dit keer zelfs 42 cm! Wordt hij de nieuwe baarskoning van de dag?

17u00: Olivier De Feyter van BS Baits maakt zijn entree op het scorebord met een mooie snoekbaars van 49 cm! 

18u00: De prijzentafel staat klaar voor straks. 

18u30: Alle deelnemers zijn aanwezig en wachten gezellig in spanning af naar de prijsuitreiking.

19u00: Tijd voor de prijsuitreiking! 

Afsluiting

En daar zijn ze dan, de winnaars van de Benelux Lure Contest 2023!

Dagklassement:

 • Bart Rooms steelt de show en eindigt op de eerste plaats met 427 punten!
 • Kenny Vandewalle volgt op de tweede plaats met 252 punten!
 • Patrick Ronsse (Bever Hengelsport) maakt de top 3 compleet met 232 punten!

Categorie Winnaars:

 • Snoek: Thibaut Landuyt met een totale lengte aan snoeken van 130 cm!
 • Snoekbaars: Bart Rooms met 172 cm aan snoekbaarzen.
 • Baars: Bart Rooms met 93 cm aan baarzen.

 

Eindklassement:

 •  Een constante factor in een seizoen vol verrassingen: Jeroen Debouver heeft zijn eerste positie gedurende alle vier de wedstrijden weten vast te houden. Een welverdiende overwinning met een indrukwekkende 622.4 punten!
 • Gilles Koolen (Westin-Fishing) heeft zich in de laatste wedstrijd bewezen en eindigt op een prachtige tweede plaats met 558.8 punten.
 • Het was tot het laatste moment spannend, maar Dawid Sarosiek wist de derde plaats te bemachtigen met 517.4 punten

Grootste Gevangen Vissen:

 • Snoek: Jeroen Deleye met een indrukwekkende snoek van 106 cm, gevangen in Werkendam!
 • Snoekbaars: Stijn Lens met een 67 cm snoekbaars, gevangen in Kerkdriel.
 • Baars: Olivier Freson met een 51.5 cm baars, gevangen in Werkendam.

Gefeliciteerd aan alle winnaars en een enorme dank aan alle deelnemers voor hun inzet, sportiviteit en het creëren van een fantastische sfeer. We kijken nu al uit naar de volgende editie! Een speciale dank gaat ook uit naar onze geweldige sponsors, zonder wie dit evenement niet mogelijk zou zijn geweest.

Reactie plaatsen

Reacties

Frederique Schamphelaere
9 maanden geleden

Super georganiseerd en heel leuke wedstrijd. Zelf maar 3 ondermaatse snoekbaarsjes gevangen, maar daarom niet minder plezant. Groeten Frederique